KaerapannkoogidFoto: Evelin Ilves
Kolumnid
28. märts 2021, 10:30

EVELIN ILVESE PAASTUKÖÖK | Patuvabad kaerapannkoogid: ilma gluteeni, laktoosi ja lisatud suhkruta, aga ikkagi imehead (3)

Kuna nii paljud inimesed kurdavad, et isegi kui ametlikult neil laktoosi- või gluteenitalumatust diagnoositud pole, saavad nad justkui võluväel oma pikaaegsetest tervisehädadest vabaks, kui piimatoodetest ja nisust loobuvad, pakun täna välja selles vaates päris patuvabade pannkookide retsepti, millest on saanud meie pere pühapäevade kindel lemmik.

Vaja läheb

  • 2 banaani
  • 3 muna
  • 0,5-1 klaas jämedat kaerajahu (Jahu-Jaani oma on parim!)
  • näpuotsaga soola
  • Serveerimiseks värskeid marju, mett, vahtrasiirupit, lemmikmoosi.
  • Küpsetamiseks head taimset õli, kookosõli või selitatud võid.

Püreesta banaanid blenderis või purusta kahvliga, sega hoolega munadega läbi, lisa sool ja nii palju jahu, et saad sobiva konsistentsiga taigna. Nende puhul töötab paksem tainas paremini, saad võrratud pätsikesed küpsetada – mõlemalt poolt ilusasti kuldpruuniks.

Maiusta oma lemmikmoosi või värskete marjadega. Need pannikad on suurepärased näljapeletajad ka külmana. Naudi mõnuga!

Armastust teie südameisse ja padadesse!