BataadiburgerFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
23. märts 2021, 06:36

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Bataadiburger

Astu kevadele vastu nende mahlaste, vürtsikat bataati ja musti ube sisaldavate burgeritega!

Vaja läheb

  • Burgerite valmistamiseks:
  • 500 g bataati ehk maguskartulit
  • 240 g purk musti ube
  • 2 spl oliiviõli
  • pool peeneks hakitud tšillipipart
  • 1 peeneks hakitud sibul
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0.5 tl cayenne’i pipart
  • 5-6 spl riivsaia
  • soola ja pipart maitsestamiseks

Avokaadokreemi valmistamiseks:

  • 2 küpset avokaadot
  • 4 tl laimi mahla
  • 2 küüslauguküünt
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • peotäis koriandrit (võib ka ära jätta)
  • soovi korral 2-3 spl maitsepärmi

Serveerimiseks: 

  • 2 tomatit
  • 4 saiakuklit
  • 2 spl taimset majoneesi
  • 4 salati lehte
  • 2 spl marineeritud jalapenot (võib ka ära jätta)

Tee nii

1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Koori bataat, lõika tükkideks, aseta ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit või kuni tükid on pehmed. Loputa mustad oad külma veega ja kurna.

2. Püreesta oad ja bataat köögikombainis ning aseta segu suurde kaussi.

3. Prae punane pipar ja sibul 1 tl oliiviõliga keskmisel kuumusel 3 minutit. Seejärel lisa pannile vürtsköömned ja Cayenne’i pipar ning kuumuta veel 1 min.

4. Vala sibula-vürtside segu bataadi ja oa püreele, lisa riivsai. Sega korralikult ja maitsesta soola ja pipraga.

5. Aseta segu 30 minutiks külmkappi tahenema.

6. Püreeri köögikombainis avokaado ja küüslauk koos laimi mahlaga. Lisa ka soola ja pipart oma maitse järgi. Soovi korral võid juustuse meki lisamiseks segada sisse ka maitsepärmi. Soovi korral lisa avokaadokreemile ka värske koriander.

7. Kuumuta 1 tl õli pannil. Tee bataadipüreest 4 burgeripihvi ja prae mõlemalt küljelt umbes 3 minutit, kuni need on kuldpruunid.

8. Serveerimiseks viiluta tomat ja jalapenod. Sega majonees ja jalapenod kokku ning määri kuklitele. Aseta kukli vahele tomati viilud, salatileht ja bataadi burgerid, mille peale määri avokaadokreemi.