Toortatra tabbouleh mangoga Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
19. märts 2021, 06:23

VITAMIINE JA MAITSEKÜLLUST | Toortatra tabbouleh mangoga (1)

Tabbouleh salat, mida tavaliselt valmistatakse bulguriga, on toortatraga tehtuna eriti tervisesõbralik ning tõeliselt hea paastuaja roog. Toortatar on suurepärane vitamiinide, aminohapete ja mineraalainete allikas. Mango annab salatile meeldivalt värske puuviljase maitse, kuid selle asemel võib salatisse panna ka kurki. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Toortatratang
150 g Kirsstomatid
1 tk Mango (või pikk kurk)
1 tk Väike punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Suur peotäis peterselli
1 tk Suur peotäis münti
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta 4 dl vett kastrulis keemiseni. Lisa tatar ja keeda ilma kaaneta 10-12 minutit või kuni enamus veest on imendunud. Alanda kuumus hästi madalaks, kata kastrul kaanega ja lase haududa kuni kogu vesi on imendunud ja tatar pehme. Sega kahvliga kohevaks ja jäta jahtuma.

2. Haki tomatid, mango, sibul, küüslauk ja hakitud ürdid ning pane kaussi. Lisa tatar ja riivitud sidrunikoor, sega läbi.

3. Klopi kokku sidrunimahl ja õli, maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatile ja sega läbi.