Spinativahvlid Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 25. märts 2021 08:06
Pehmed soolakad vahvlid meelepärase lisandiga sobivad nii eineks kui suupisteks. Viimasel puhul võib vahvlid lõigata väiksemateks suupärasemateks tükkideks. Hapukoore ja kalamarjaga serveeritavad vahvlid on pidulikumalegi lauale sobivad, aga ka lihtsalt toorjuustu või pestoga on vahvlid maitsvad.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
SPINATIVAHVLID
3 dl Vesi
3.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
4 dl Rõõsk koor 35%
100 g Spinatilehed
2 tk Suur muna
Või määrimiseks
SERVEERIMISEKS
2 dl Hapukoor
1 tk Punane sibul
80 g Kalamari
Hakitus till või petersell

Valmistamine

1. Klopi vesi, jahu ja sool ühtlaseks. Lisa koor ja vispelda ühtlaseks. Kui tainasse jäävad jahuklimbid, siis võib taina ka saumikseriga ühtlaseks mikserdada. Kata kauss kilega ja lase 15 minutit külmkapis seista.

2. Blanšeeri spinatilehti keevas vees 1 minut. Tõsta sõelale ja pressi neist võimalikult palju vett välja. Haki hästi peeneks ja sega taina hulka.  Vispelda hulka munad.

3. Kuumuta vahvlimasin ja pintselda küpsetuspinnad võiga. Küpseta kuldpruunid vahvlid. Serveeri soojalt hapukoore, sibularataste ja kalamarjaga, puista peale hakitud ürte.