KIIRE JA TOEKAS PRAAD | Veisesteik seentega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Veisesteik
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tl Mesi
5 spl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
400 g Seened nt austerservikud
1 tk Shalottsibul
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud til
Sool
Must piapr
Valmistamine
1. Patsuta steik majapidamispaberiga kuivaks, hõõru soola ja pipraga sisse. Lase toatemperatuuril 30 minutit seista.
2. Sega hakitud tsilli, mesi, 2 sl õli, laimimahl ja 1 sl kuuma vett väikeses kausis, maitsesta soolaga.
3. Aja pann üsna kuumaks. Patsuta liha uuesti kuivaks ja pintselda õliga kokku. Prae, aeg-ajalt ümber pöörates, mõlemalt poolt pruuniks. Selleks kulub kokku umbes 6-8 minutit. Tõsta lõikelauale, kata fooliumiga ja lase seista, kuni valmistad seeni.
4. Pühi pann majapidamispaberiga puhtaks. Pane tagasi pliidile, pane pannile 2-3 cm tükkideks lõgatud seened ja ülejäänud õli. Maitsesta soolaga ja prae ilma segamata, kuni seened on kuldpruunid. Sega läbi ja prae veel 5 minutit kuni on igas küljest pruunistunud. Võta pann pliidilt, lisa hästi õhukeselt viilutatud sibul, küüslauk ja till. Sega 1-2 minutit, kuni sibul pehmeneb. Maitsesta veel soolaga, kui vaja.
5. Lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks, pane taldrikutele, nirista peale kaste ja tõsta kõrvale seened.
Kommentaarid (0)