Veisesteik seentega Foto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
27. märts 2021, 07:56

KIIRE JA TOEKAS PRAAD | Veisesteik seentega

Kiireks ja toekaks õhtusöögiks sobib hästi üks mahlane veisesteik. Hea veiseliha valmistamise vältimatuks eelduseks on kvaliteetne tooraine ja praegu on steigivalik kauplustes pärsi korralik. Seened on mõnusaks lisandiks, mis liha täiendavad. Lisandiks sobivad nii šampinjonid kui austerservikud, aga viimaste eelis on tugevam seenemaitse. Juurde valmistada kartuli- või muud meelepärast köögiviljapüreed.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Veisesteik
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tl Mesi
5 spl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
400 g Seened nt austerservikud
1 tk Shalottsibul
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud til
Sool
Must piapr

Valmistamine

1. Patsuta steik majapidamispaberiga kuivaks, hõõru soola ja pipraga sisse. Lase toatemperatuuril 30 minutit seista.

2. Sega hakitud tsilli, mesi, 2 sl õli, laimimahl ja 1 sl kuuma vett väikeses kausis, maitsesta soolaga.

3. Aja pann üsna kuumaks. Patsuta liha uuesti kuivaks ja pintselda õliga kokku. Prae, aeg-ajalt ümber pöörates, mõlemalt poolt pruuniks. Selleks kulub kokku umbes 6-8 minutit. Tõsta lõikelauale, kata fooliumiga ja lase seista, kuni valmistad seeni.

4. Pühi pann majapidamispaberiga puhtaks. Pane tagasi pliidile, pane pannile 2-3 cm tükkideks lõgatud seened ja ülejäänud õli. Maitsesta soolaga ja prae ilma segamata, kuni seened on kuldpruunid. Sega läbi ja prae veel 5 minutit kuni on igas küljest pruunistunud. Võta pann pliidilt, lisa hästi õhukeselt viilutatud sibul, küüslauk ja till. Sega 1-2 minutit, kuni sibul pehmeneb. Maitsesta veel soolaga, kui vaja.

5. Lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks, pane taldrikutele, nirista peale kaste ja tõsta kõrvale seened.