Itaalia köök

NÄDALA MAIUS | Kohvi-mascarpone-magustoit (1)

Tiina Lebane, 2. aprill 2021 16:48
See on lihtne kihiline magustoit, millele magusa maitse annavad kondenspiim ja muidugi võrratud Itaalia mandliküpsised nimega Amarettini. Natuke sidrunimahla lisab kreemile head värskust ja sobib hästi mõrkja kohviga immutatud õhuliste küpsistega. Soovitan magustoitu enne serveerimist 1−2 tundi külmkapis hoida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Mascarpone
250 g Suhkruga kondenspiim
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
150 g Mandliküpsised Amaretti
8 spl Külm kange kohv
2 spl Kohvikorr, soovi korral
3 tl Demerara suhkur

Valmistamine

1. Sega mascarpone hulka kondenspiim ja maitsesta sidrunimahlaga. Tõsta 4 küpsist kaunistamiseks kõrvale, ülejäänud purusta suuremateks tükkideks. Sega kokku kohv ja liköör.

2. Jaga pool küpsisetükkideks 4 pokaali põhja ja nirista peale pool vedelikust. Tõsta küpsistele pool kreemist. Tee samamoodi ka teine kiht ja võimaluse korral tõsta magustoidupokaalid 1−2 tunniks külmkappi. Serveerides tõsta igale portsjonile mandliküpsis ja puista peale veidi suhkrukristalle.