Toiduuudised

PROOVI | Kordamine on tarkuse ema – lihtne õpetus, kuidas saia küpsetada 

Ragne Värk, 26. märts 2021 17:51
Foto: Ragne Värk
Puhuks, kui kodus olles tuleb küpsetamisisu, tuletame sulle meelde ühe lihtsa saiaretsepti.
  • 540 g nisujahu
  • 2 tl soola
  • 2 tl suhkrut
  • 2 tl (kuhjaga) kuivpärmi
  • 400 g käesooja vett
  • 3 sl õli

Sega kuivained omavahel.

Lisa õli ja käesoe vesi.

Sõtku tainas ühtlaseks.

Kergita tainast 40kraadises ahjus 40–60 minutit. Sõtku tainas läbi.

Tõsta see võiga määritud keeksi- või koogivormi.

Tee tainasse sõrmedega mõni auk.

Pista ahju ja küpseta 200 kraadi juures 30–40 minutit.