Kalatoitude retseptid
18. märts 2021, 06:40

HELLITA END | Lõhe-spinatirull

Kevadvärvides rull sobib nii brunchi-kui peolauale. Miks mitte aga praegusel ajal, mil kodus olemise aega rohkem, teha see lihtsalt enda hellitamiseks?  Pehme spinatibiskviit kreemise toorjuustutäidise ja soolaka lõhega on meeldivalt hõrk kooslus. 

Koostisosad
PÕHI
60 g Või
5 spl Nisujahu
2.5 dl Piim
4 tk Suur muna
70 g Riivitud juust nt cheddar
50 g Spinatilehed
0.5 tl Sool
TÄIDIS
1 dl Hakitud till
200 g Külmsuitsulõhe
300 g Maitsestamata toorjuust
0.75 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Värskelt pressitud sidruni või laimi mahl
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Rukolavõrsed
Spinatilehed
Laimi- või sidrunisektorid

Valmistamine

6-8 tk

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata või kastrulis, lisa jahu ja kuumuta minuti jooksul kuni see värvub helepruuniks. Võta pliidilt.

2. Lisa 2 dl piima ja sega ühtlaseks. Pane pliidile tagasi ja kuumuta segades keskmisel kuumusel 1-2 minutit kuni segu on paks. Võta pliidilt ja lase jahtuda nii kaua, et käega katsudes oleks soe, mitte kuum.

3. Eralda munakollased ja – valged. Sega munakollased ükshaaval tainasse. Vahusta valged tugevaks vahuks. Sega mitmes jaos tainasse.

4. Töötle spinatilehed 0,5 dl piimaga saumikseriga püreeks. Sega taina hulka riivjuust ja spinatipüree. Levita tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

5. Küpseta 15-20 minutit, proovi küpsust tikuga. Võta ahjust ja kummuta küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult pealmine küpsetuspaber. Lase jahtuda.

6. Valmista täidis. Haki till, viiluta lõhe. Hõõru toorjuust kohevaks, lisa vahukoor ja vahusta tugevaks vahuks. Sega hulka hakitud till. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

7. Määri täidis ühtlaselt tainale nii, et ühest lühemast küljest jääb 5 cm vabaks. Pane peale lõheviilud. Keera paberi abiga lühemast küljest rulli nii, et täidisevaba serv jääb väljapoole.  Jäta serv rulli alla. Pane serveerimiseni külma. Kaunista rukolavõrsete ja spinatilehtedega, serveeri laimi- või sidrunisektoritega.