Salati retseptid

EVELIN ILVESE PAASTUKÖÖK | Kesk-Aasia kartulisalat granaatõunaseemnetega 

Evelin Ilves, 14. märts 2021 07:03
KartulisalatFoto: Evelin Ilves
Jagan teiega täna aserite versiooni meil nii armastatud kartulisalatist. Olen proovinud ka eestimaise koduse kartulisalati sisse granaatõunaseemneid panna ja avastanud, et need sobivad sinna imehästi. Ja kui rõõmsa näo nad veel salatile annavad! Muide, salat näeb eriti efektne välja, kui selle hoopis sinistest kartulitest (sort Blue Kongo, mis kasvab nii Prantsusmaal kui Kagu-Eestis) valmis meisterdad.

4–6-le

Vaja on

  • 1 granaatõun, seemned välja puhastatud
  • 4 keskmist kartulit, keedetud, kooritud, kuubikuiks hakitud
  • 1 punane sibul, õhukesteks ratasteks hakitud
  • ½ kl värsket tilli ja/või koriandrit, hakitud
  • 3–4 sl head majoneesi
  • värsket musta pipart
  • meresoola

Sega suures salatikausis kartulid, granaatõunaseemned, sibularattad ja ürdid. Sega juurde majonees, maitsesta soola ja pipraga. Kui sulle meeldib mahlasem salat, pane rohkem kastet. Enne serveerimist hoia 20–30 min külmkapis. Naudi koduste ja Kesk-Aasia maitsete kokkusulavat sümfooniat!

* Majoneesi võid asendada paksu maitsestamata jogurti või paksema hapukoorega, millesse segatud pisut värsket sidrunimahla.

NB! Granaatõuna koorimist alustatakse tipust ringikujulise lõikega – nagu lõikaksid krooni peast.

Seejärel tõmba koore sisse terava noaga mööda sooni ülalt alla lõiked, umbes nagu apelsini koorides, siis murra mõlema käega hoides granaat pooleks või mitmeks sektoriks.

Tõmba sektoritelt õhuke vahekiht maha ja seemned on valmis pesast välja hüppama. Nii õpetas Aserbaidžaani presidendi peakokk.