Pildil laseb armastatud ajaloolane boršil hea maitsta kohvik-restos Ragu. Foto: Madis Veltman / Eesti Päevaleht / Ekspress Meedia
Kersti Eero 1. juuli 2022 16:38
„Müstilise Venemaa“ kuulajatel, kellel Vene kööki puudutavaid saateid kuulates suu vett jooksma on hakanud, on nüüd hea võimalus pott tulele panna. Armastatud ajaloolane räägib, kuidas borši keeta ja kuidas paljude eestimaalaste lemmiksupp meile on jõudnud.   

„Müstilise Venemaa“ kuulajatel, kellel Vene kööki puudutavaid saateid kuulates suu vett jooksma on hakanud, on nüüd hea võimalus pott tulele panna. Armastatud ajaloolane räägib, kuidas borši keeta ja kuidas paljude eestimaalaste lemmiksupp meile on jõudnud.   

„Väga raske on öelda, kes esimese borši valmis keetis. Aga termin borštuli esimest korda supi kohta käibele võib-olla Peetri-eelsel ajal, kuskil 17. sajandil,“ ütleb David Vseviov. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad