Toiduuudised

MÜSTILINE TOIDUAJALUGU | David Vseviov näitab, kui kaugele ulatuvad borši juured  

Kersti Eero, 23. märts 2021 07:35
Pildil laseb armastatud ajaloolane boršil hea maitsta kohvik-restos Ragu. Foto: Madis Veltman / Eesti Päevaleht

„Müstilise Venemaa“ kuulajatel, kellel Vene kööki puudutavaid saateid kuulates suu vett jooksma on hakanud, on nüüd hea võimalus pott tulele panna. Armastatud ajaloolane räägib, kuidas borši keeta ja kuidas paljude eestimaalaste lemmiksupp meile on jõudnud.   

„Väga raske on öelda, kes esimese borši valmis keetis. Aga termin borštuli esimest korda supi kohta käibele võib-olla Peetri-eelsel ajal, kuskil 17. sajandil,“ ütleb David Vseviov. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19.03.2021
KELLE SUPP SEE ON? Ukraina ja Venemaa peavad borši nimel poliitilist võitlust