Koostisosad
50 g kuivatatud aprikoose
30 g röstitud mandleid
3 sl kõrvitsaseemneid
30 g kooritud pistaatsiapähkleid
4 sl kamapalle
50 g kuivatatud jõhvikaid
3 sl kooritud kanepiseemneid
250 g tumedat šokolaadi
4 sl maapähklivõid
1 sl agaavisiirupit
4 sl kakaopulbrit rulli veeretamiseks
Valmistamine
14 tk
1. Haki aprikoosid ja mandlid jämedalt. Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil ja lase jahtuda.
2. Pane kaussi aprikoosid, mandlid, kõrvitsaseemned, pistaatsiapähklid, kamapallid jõhvikad ja kanepiseemned ning sega läbi.
3. Kuumuta potis vesi keemiseni ja keera pliidi kuumus maha. Tükelda šokolaad ja lisa maapähklivõi, pane metallnõusse. Aseta see kuuma veega täidetud anumale nii, et kausi põhi ei ulatuks veeni.
4. Lase paar minutit sulada ja sega kuni segu on ühtlane. Võta vesivannilt, lisa siirup ja sega ühtlaseks. Vala ülejäänud ainetele ja sega korralikult läbi.
5. Tõsta mass küpsetuspaberile ja vormi umbes 3 cm läbimõõduga vorstiks, keera paberisse ja pane jahedasse. Kui soovid korrapärasema kujuga rulli, siis vormi uuesti kui mass on veidi tahenenud. Pane külmkappi.
6. Keera rulli kakaopulbris ja lõika viiludeks.
Kommentaarid (0)