Linnuliha retseptid
15. märts 2021, 10:35

KIIRE ARGINE TOIT | Värske kapsa supp rebitud kanalihaga (1)

Kapsasupp kanalihaga on lihtne argiõhtu toit, mis on iga kord uue maitsenüansiga, kui kasutad meie kaupluste rikkalikku marineeritud kanalihavalikut. Barbeque-kaste vali endale meelepärane ja lisa see maitse järgi. Kastmest ja kanamarinaadist tuleb maitseid sedavõrd, et isegi soola-pipart pole õieti vaja. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40–60 min

Koostisosad
800 g kapsast
1 keskmine porru
2 suuremat porgandit
500 g marinaadis kanatükke
õli praadimiseks
1,2 l vett
1 puljongikuubik
6 sl barbeque-kastet
värskeid ürte pealepuistamiseks

Valmistamine

1. Lõika kapsas sektoriteks ja viiluta need õhukeselt. Poolita porru, pese liiv välja ja lõika porru viiludeks. Koori porgandid ja lõika õhemateks viiludeks. Kui kanatükid on suured, siis lõika need 2–3 tükiks.

2. Kuumuta potis põhjas paar lusikatäit õli, vala kapsatükid potti ja kuumuta segades mõni minut, kuni kapsas on veidi pehmenenud. Lisa potti porru ja porgand ning kuumuta veel paar minutit. Lisa vesi, kanatükid ja puljongikuubik, lase keema tõusta ja lase potitäiel umbes 30 minutit madalal kuumusel podiseda.

3. Kui kanaliha on pehme, tõsta see potist välja ja rebi kahe kahvliga ribadeks. Pane ribad potti tagasi, lisa nii palju barbeque-kastet, kui sulle meeldib, ja kui vaja, siis ka veidi soola. Lase supil ainult korraks keema tõusta ja ongi valmis.