Kapsa-kartulivorm karrikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
8. märts 2021, 07:52

KIIRE MAITSEV ARGILÕUNA | Kapsa-kartulivorm karrikastmega

Lisa kartulitele ja kapsalistele maitset karrise koorekastmega, raputa peale rohkelt riivjuustu ja seesamiseemneid ning saad tulemuseks maitsva köögiviljaroa, mis sobib nii omaette eineks kui ka liha või kala lisandiks.

Koostisosad
400 g Kartulid
400 g Lillkapsas
400 g Brokoli
1 tk Sibul
Või praadimiseks
1 tl Karripulber
1 spl Nisujahu
2.5 dl Kapsakeeduvesi
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Valge pipar
Riivitud muskaatpähkel
150 g Riivitud juust
2 spl Seesamiseemned

Valmistamine

1. Pese kartulid (koorimata) ja pane külma veega keema, lisa 1 tl soola, keeda 15−20 minutit, vala vesi ära ja lase kartulitel veidi jahtuda, et saaksid neid koorida. Vahepeal lõika lillkapsas ja brokoli õisikuteks, lõika ka varred viiludeks ja auruta kapsaid soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit. Vala kapsad sõelale nii, et keeduvesi jääb alles.

2. Puhasta sibul, haki ja kuumuta koos karripulbriga väikese poti põhjas võis klaasjaks. Lisa potti jahu ja kuumuta segades veidi, siis lisa segades kapsakeeduvesi ja vahukoor, lase kastmel keema tõusta ja madalal kuumusel umbes 5 minutit keeda. Maitsesta kaste soola, pipra ja muskaatpähkliga.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Koori kartulid, lõika sektoriteks ja aseta ümmarguse võiga määritud ahjuvormi äärtesse, kartulitest sissepoole tee brokoliring ja kõige keskele aseta lillkapsad. Vala karrikaste vormi köögiviljadele, puista peale riivitud juustu ja seesamiseemneid. Küpseta 200-kraadise ahju keskel 30−35 minutit või kuni roog on pealt kenasti kuldne.