Kalatoitude retseptid
11. märts 2021, 08:06

KIIRE ARGINE KALAPÄEV | Ahjulõhe šampinjoni-toorjuustukatte ja värske kurgisalatiga

Kreemja toorjuustukattega lõhefilee valmib kiiresti, nagu ahjulõhe ikka. Väikesed šampinjonitükid kattes annavad õrna seenemaitset ja küpsevad mõnusalt krõmpsuks. Tilli ja sidruniga värske kurgisalat sobib kalale lisandiks nagu valatult. Juurde paku näiteks värsket juuretisesaia, kui pole aega või tahtmist riisi või kartulipüreed keeta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Lõhefilee
KATE
100 g Beebišampinjonid
2 tk Šalottsibul
150 g Maitsestamata toorjuust
1 tk Munakollane
Sool
Must pipar
1 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
KURGISALAT
1 tk Pikk kurk
Värske till
Värskelt pressitud sidrunimahl
1 spl Vesi
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Sool
2 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Tee kõigepealt valmis kurgisalat, et see maitsestuda jõuaks. Pese kurk hoolikalt ja viiluta võimalikult õhukeselt (näiteks mandoliiniga). Haki juurde till. Sega sidrunimahlast, veest, suhkrust, soolast ja õlist kaste, vala salatile, ega läbi ja jäta maitsestuma.

2. Puhasta šampinjonid ja lõika viiludeks. Puhasta sibulad ja viiluta õhukeselt. Sega šampinjonid ja sibulad koos munakollasega toorjuustu hulka, maitsesta segu soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Pane ahi 200 kraadi peale sooja. 3. Lõika lõhefilee 4 tükiks, puista peale veidi soola ja tõsta võiga määritud ahjuvormi üksteise kõrvale. Jaga juustu-seenekate peale ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.

4. Serveerimiseks tõsta kalatükid vaagnale, aseta kurgisalat servadele ja kaunista tilliokstega. Lisa vaagnale ka mõni sidrunisektor.