Taimetoidu retseptid

PIDU ISEENDALE | Peedikuskuss feta ja marineeritud peediga 

Tiina Lebane, 13. märts 2021 06:04
Taimne. Peedi ja feta kooslus ei vea kunagi alt! Peedikuskuss võib olla nii argiõhturoog kui ka peolaua staar. Seda võid korraga ka rohkem teha, sest kuskuss säilib külmkapis 3−4 päeva. Ja kui on aega, siis keeda peedid ise – värskelt keedetuna maitsevad need veelgi paremini. 

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
MARINEERITUD PEET
0.5 kg Keedetud peet
3 spl Vaarikaäädikas
1 spl Oliiviõli
Sool
KUSKUSS
2 dl Peedimahl
2 tl Sool
29 g Või
2 dl Kuskuss
0.5 potti Murulauk
0.5 potti Petersell
4 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 dl Oliiviõli
2 tl Suhkur
LISAKS
150 g Feta
Roheline salat
Soolahelbed
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine

1. Pane kõigepealt peedid marinaadi maitsestuma: lõika peedid kaussi paksemateks sektoriteks, lisa vaarikaäädikas, õli ja sool ning sega läbi.

2. Vala peedimahl väikesesse potti, lisa sool ja või ning lase korraks keema tõusta. Mõõda kuskuss laia põhjaga kaussi ja vala kuum mahl peale. Sega kiirelt läbi ja lase kaetult 15-20 minutit paisuda.

3. Sega kuskuss kahvliga sõmerjaks. Haki ürdid ja lisa paisunud kuskussile. Lisa sidrunimahla, õli ja suhkrut osade kaupa, kuni soolane, magus ja hapu on tasakaalus.  

4. Jaga kuskuss taldrikutele ja sega kergelt hulka väiksemaks rebitud salatilehti. Tõsta vaarikased peedisektorid peale ja murenda fetat juurde. Puista peale soolahelbeid ja purustatud musta pipart.