Lihatoidu retseptid

LIHTNE JA MAITSEV | Hakkliharull vahemerelise täidisega 

Tiina Lebane, 7. märts 2021 11:54
Hakkliharull vahemerelise täidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Selles maitsvas hakkliharoas on oluline osa Vahemere köögi lemmiktoiduainetel – parmesanil, basiilikul, rosinatel, seedripähklitel ja kapparitel. Hakkliha ise saab põhimaitse paprikapulbrilt. Hakklihataina maitsete tasakaalus veendumiseks võta väike tainakogus ja prae pannil läbi. Lihtne!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
1 dl Riivsai
1.5 dl Piim või koor
400 g Hakkliha
2 tk Muna
1.5 tl Sool
1 spl Paprikapulber
TÄIDIS
0.56 dl Riivitud parmesan
2 tk Suur küüslauguküüs
1 pott Basiilik või salvei
4 spl Rosinad
4 spl Seedripähklid
1 tk Kapparid soolvees (väike purk)

Valmistamine

1. Mõõda riivsai kaussi, lisa piim või koor ja lase mõned minutid paisuda. Lisa hakkliha, munad ja maitseained ning sega ühtlaseks massiks.

2. Riivi parmesan, lisa purustatud küüslauk ja hakitud ürdid, sega. Lisa ka rosinad, seedripähklid ja nõrutatud kapparid.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Tõsta hakklihatainas küpsetuspaberile ja vormi märgade kätega ühetasaselt laiali umbes 30 x 30 cm plaadiks. Vala täidis keskele ja lükka servade poole laiali, jättes umbes 4 cm servadest vabaks. Keera küpsetuspaberi abiga rulli ja suru otsad tihedalt kinni.

Küpseta ahju keskel umbes 45 minutit. Kõrvale võid pakkuda näiteks keedetud kartuleid, mis on koos ürtide ja hernestega pannil kergelt üle kuumutatud.