Taimetoidu retseptid

VITAMIINIRIKAS: avokaado-kiivisalat 

Tiina Lebane, 26. märts 2021 07:03
Avokaado-kiivisalatFoto: Jaan Heinmaa
Kui hing igatseb kevade ootuses kõike rohelist, siis selle salatiga saad lohutust nii silmale kui ka kõhule, sest enam rohelisem üks salat ei saa olla! See on vitamiine täis kooslus kiivi hapukas-magusast, avokaado mahedalt kreemjast ja röstitud seemnete pähklimaitsest. 

Kogus: neljale

Koostisosad
100 g Jää- või friseesalat
2 spl Oliivõli
Sool
Purustatud must pipar
3 tk Kiivi
2 tk Keskmine avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni või laimi mahl
3 spl Seederpähklid ja/või kõrvitsaseemned

Valmistamine

1. Rebi salatilehed väiksemaks ja aseta vaagnale. Nirista kvaliteetset oliiviõli peale ning puista üle vähese soola ja veskist pipraga.

2. Koori kiivid ja lõika õhemateks sektoriteks. Poolita avokaadod, võta lusikaga viljaliha välja ja lõika kiivisektoritega võrdseteks viiludeks.

3. Aseta mõlemad salatipadjale ja pigista tsitrusemahla peale. Puista röstitud seemned salatile ja söö kohe.