Toiduuudised

Lihtsa koduse maitsega särtsakas apelsinikeeks 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 20. märts 2021 16:54
Särtsakas apelsinikeeks.Foto: Kristi Rebane
Rõõmsalt kuldkollane apelsinikeeks võlub oma lihtsa koduse maitsega, sobides suurepäraselt argipäeval maiustamiseks. Soovi korral puista serveerimisel keeksile tuhksuhkrut või lisa viilu kõrvale lusikatäis vanillimaitselist kohupiimakreemi.

Vaja läheb (8−10 maiasmokale):

  • 1 suur (mahe)apelsin
  • 3,5 dl jahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 120 g võid + 1,5 sl vormi määrimiseks
  • 1 dl keefirit
  • 3 muna

Valmista magusat keeksi nii:

1. Et apelsinil poleks mürke, pese apelsini enne koore riivimist korralikult sooja vee ja söögisoodaga. Nii eemaldad viljalt sellel olevad kemikaalid. Riivi apelsinilt koor, seejärel pigista eraldi kaussi viljast mahl.

2. Sega jahu, apelsinikoor, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel.

3. Sulata või ja lisa see koos keefiri, apelsinimahla ja munadega kuivainetele. Sega ained ühtlaseks tainaks.

4. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 180kraadises ahjus 50 minutit või kuni keeksi keskele torgatud puidust tikk tuleb puhtalt välja.

Keeks valmib 70 minutiga!

Samal teemal

14.03.2021
MÕNUS VAHEPALA: mahlane singi-juustukeeks
13.03.2021
VAID VIIS KOOSTISOSA | Šokolaadine kräsupea vaarikatega
19.02.2021
PÄRIS PATUNE KOOK | Šokolaadikeeks küpsiste ja mandlijahuga