Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
19. märts 2021, 15:51

Lihtne ja maitsev: klassikaline hummus

Hummust valmistatakse keedetud kikerhernestest, aga kuna kikerherned keevad kaua, on mugav kasutada juba keedetud konservkikerherneid.

Vaja läheb:

  • 400 g konserv keedetud kikerherneid
  • 3 kuhjaga supilusikatäit tahiinit ehk seesamipastat
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid (NB! Tegu on teise vürtsiga, kui meie köögis levinud tavalised köömned.)
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 suur sidrun
  • soola-pipart
  • 0,5−1 dl jääkülma vett
  • 1−2 sl head oliiviõli

Valmista hummust nii:

1. Nõruta kikerherned ja loputa korralikult jooksva vee all.

2. Pane paar kikerhernest kaunistamiseks kõrvale, ülejäänud vala kannmikserisse. Tõsta sekka tahiini, vürtsköömned ning kooritud ja hakitud küüslauk. Pigista poolest sidrunist kannu mahl, puista maitseks soola ja pipart. Vala juurde 0,7 dl vett. Blenderda segu vähemalt minut aega.

3. Hinda kreemi tekstuuri ja maitset ning vajadusel lisa veel veidi vett, soola või sidrunimahla. Blenderda segu uuesti korralikult läbi.

4. Tõsta hummus serveerimiskaussi, nirista peale oliiviõli ja kaunista varem kõrvale pandud kikerhernestega.

Nipid, millega saad eriti hõrgu hummuse

  • Kui tundub, et hummus on valmis, surista kreemi veel vähemalt 30 sekundit, et saada veelgi siidjam tulemus.
  • Ole tahiini lisamisel helde. Seesamipasta lisab hummusele iseloomulikku kreemjat tekstuuri ja õrnalt pähklist maitset.
  • Kui valmistad hummuse hiljem söömiseks, tee see veidi vedelam, kuna hummus taheneb külmkapis seistes.