Toiduuudised

MÕNUS VAHEPALA: mahlane singi-juustukeeks 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 14. märts 2021 18:35
Mahlase täidisega keeks sobib ideaalselt nii külalistele suupistelaual serveerimiseks kui ka oma perele nädalavahetuse pärastlõunal teetassi kõrvale ampsamiseks.Foto: Kristi Rebane
Mahlase täidisega keeks sobib ideaalselt nii külalistele suupistelaual serveerimiseks kui ka oma perele nädalavahetuse pärastlõunal teetassi kõrvale ampsamiseks.

Vaja läheb (kaheksale eelroaks või vahepalaks):

  • 4 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 4 muna
  • 1,5 dl piima
  • 1 dl mahedamaitselist (rapsi)õli
  • 1 väike või pool suuremat punast paprikat
  • 70 g viilutatud toorsinki, näiteks serrano-sinki
  • 150 g riivjuustu
  • 1,5 sl võid vormi määrimiseks

Valmista soolast keeksi nii:

1. Pane 2−3 sl jahu vormi jaoks kõrvale. Sega ülejäänud jahu kausis küpsetuspulbri ja soolaga.

2. Lisa jahule munad, piim ja õli ning vispelda läbi.

3. Pese, puhasta ja haki paprika. Lõika väikesteks tükkideks ka sink ja puista mõlemad tainakaussi. Lisa sekka ka riivjuust ja sega tainas ühtlaselt läbi.

4. Määri keeksivorm korralikult võiga ja puista üle varem kõrvale pandud jahuga. Vala tainas vormi ning küpseta 180kraadises ahjus 50−55 minutit, kuni keeks on pealt kuldne.

Keeks valmib 70 minutiga!

Veel põnevaid maitseid!

Proovi sama küpsetist ka teiste lisanditega, jättes riivjuustu retsepti alles, kuid asendades singi muu täidisega.

Teinekord tee keeksi:

  • sinihallitusjuustu ja pirniga;
  • päikesekuivatatud tomatite ja fetaga;
  • kitsejuustu ja suvikõrvitsaga;
  • eelnevalt läbipraetud seentega;
  • soolalõhe ja suure peotäie hakitud ürtidega.

Samal teemal

13.03.2021
VAID VIIS KOOSTISOSA | Šokolaadine kräsupea vaarikatega
06.03.2021
Vaid viis koostisosa: tuunikala-kapparipasta valges koorekastmes
04.12.2020
Naudi pikka hommikusööki: singi ja juustuga rikkad rüütlid