Toiduuudised

VAID VIIS KOOSTISOSA | Šokolaadine kräsupea vaarikatega 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 13. märts 2021 11:32
Šokolaadine Kräsupea vaarikatega.Foto: Kristi Rebane
 Nipiraamatu toimetus tähistab selle mahlase tordiga aga oma sünnipäeva, kuna just märtsikuus saab esimese ajakirja ilmumisest täis 13 aastat. Talvel tee kooki külmutatud marjadega, suvel kasuta kodumaiseid värskeid vaarikaid.

Vaja läheb (kaheksale):

  • 1 pakk šokolaadimuffinipulbrit
  • 1 dl + 3 sl maheda maitsega (rapsi)õli
  • 4 dl vaarikaid
  • 400 g hapukoort
  • 75 g tumedat šokolaadi

Valmista torti nii:

1. Sega muffinipulber õpetuse järgi 1 dl õli ja 2 dl külma veega tainaks. Vala segu 20 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures pöördõhurežiimil 40 minutit, kuni biskviit on küps.

2. Lase koogipõhjal veidi jahtuda ja lõika see siis kaheks kihiks. Pealmine kiht lõika kuubikuteks. Alumine kiht aseta taldrikule, millelt soovid kooki serveerida, ja pane selle ümber servadeks sama 20 cm koogivormi äär.

3. Püreesta 1,5 dl vaarikaid moosiks ja määri põhjale.

4. Sega keeksikuubikud hapukoore ja ülejäänud vaarikatega, jättes mõned marjad ka kaunistuseks.

5. Tõsta biskviidi-hapukooresegu koogipõhjale, silu pealt ja tõsta külmkappi vähemalt mõneks tunniks tahenema.