Toiduuudised

PELETAB KÜLMATUNDE: tõhus kosutus ananassi-kookosekarrist 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 5. märts 2021 09:25
Toitvas karris sobib kasutada nii rohelist kui ka punast karripastat.Foto: Kristi Rebane
Jahedad ilmad kutsuvad maitseainekapist ikka veel haarama vürtse, et peletada külma soojendavate ja maitsekate roogadega. Toitvas karris sobib kasutada nii rohelist kui ka punast karripastat – kumma järele sul parasjagu isu on.

Vaja läheb (neljale):

  • 2 dl basmatiriisi
  • 1 väike värske ananass
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • poole pöidla pikkune jupp ingverit
  • 1 sl rohelist karripastat
  • 400 g lillkapsast
  • 400 g purk täisrasvast kookospiima
  • 400 g külmutatud türgi ube
  • soola
  • poole laimi mahl
  • soovi korral tšillihelbeid või värsket tšillit
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks koriandrit

Valmista karrit nii:

1. Keeda või auruta riis pakil oleva õpetuse järgi.

2. Koori ananass, eemalda keskmine puitunud osa ja haki viljaliha 2 cm suurusteks tükkideks.

3. Koori sibul ja küüslauk, kaabi ingverijuurelt teelusikaotsaga koor ja haki kõik peeneks.

4. Prae sibulat, küüslauku ja ingverit paksu põhjaga poti põhjas õlis paar minutit, lisa karripasta ja prae veel minutike.

5. Lisa potti õisikuteks lõigatud lillkapsas, ananassitükid, kookospiim ja poole kookospiimapurgi jagu vett. Lase kastmel keskmisel tulel podiseda, kuni lillkapsas on poolpehme.

6. Tõsta potti ka oad ja keeda karrit veel viis minutit. Maitsesta kastet soola ja laimimahlaga.

7. Serveeri karrit riisi ja koriandriga. Soovi korral puista toidule ka tšillit.

Roog valmib 35 minutiga!

Samal teemal

07.02.2021
PARAS PORTS VALKU! Krõbe kanafilee spinati ja kikerhernestega
14.01.2021
TAI KÖÖGI HITT: vegan versioonis pad thai nuudliroog