Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Läätsemoussaka 

Taimne Teisipäev, 2. märts 2021 07:33
LäätsemoussakaFoto: Taimne Teisipäev
Üllata selle taimse kreekapärase ahjuvormiga oma pere õhtusöögilauas.

Vaja läheb:

  • 1 spl oliiviõli  
  • 1 sibul 
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 porgand
  • 1 sellerivars
  • 1 loorberileht  
  • 1 tl tüümiani   
  • 1/2 tl kaneeli    
  • 400 g läätsi (pruunid või rohelised)    
  • 1 tass purustatud tomateid    
  • 1/2 l köögiviljapuljong    
  • 1 keskmine baklažaan    
  • 700 g kartul    
  • 1 spl margariin
  • 1/3 tass magustamata taimne piim    
  • maitse järgi sool ja pipart    

Valmistamine

Röstitud baklažaan:
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. 

2.  Lõika baklažaan  umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.


Läätsesesegu:
1. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.

2. Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.

3. Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.

Kartulikiht:
1. Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.

Moussaka:

1. Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.

Retseptist jagub kuueks portsuks ning roog valmib 65 minutiga.

Samal teemal

16.02.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maitseküllane hernesupp suitsuse tofuga
09.02.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Karjuse pirukas
02.02.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Suvikõrvitsa-kikerherne pasta
26.01.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Chilli sin carne