LäätsemoussakaFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
2. märts 2021, 07:33

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Läätsemoussaka

Üllata selle taimse kreekapärase ahjuvormiga oma pere õhtusöögilauas.

Vaja läheb:

  • 1 spl oliiviõli  
  • 1 sibul 
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 porgand
  • 1 sellerivars
  • 1 loorberileht  
  • 1 tl tüümiani   
  • 1/2 tl kaneeli    
  • 400 g läätsi (pruunid või rohelised)    
  • 1 tass purustatud tomateid    
  • 1/2 l köögiviljapuljong    
  • 1 keskmine baklažaan    
  • 700 g kartul    
  • 1 spl margariin
  • 1/3 tass magustamata taimne piim    
  • maitse järgi sool ja pipart    

Valmistamine

Röstitud baklažaan:
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. 

2.  Lõika baklažaan  umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.


Läätsesesegu:
1. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.

2. Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.

3. Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.

Kartulikiht:
1. Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.

Moussaka:

1. Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.

Retseptist jagub kuueks portsuks ning roog valmib 65 minutiga.