TAIMNE PÄEVARETSEPT | Läätsemoussaka
Vaja läheb:
- 1 spl oliiviõli
- 1 sibul
- 4 küüslauguküünt
- 1 porgand
- 1 sellerivars
- 1 loorberileht
- 1 tl tüümiani
- 1/2 tl kaneeli
- 400 g läätsi (pruunid või rohelised)
- 1 tass purustatud tomateid
- 1/2 l köögiviljapuljong
- 1 keskmine baklažaan
- 700 g kartul
- 1 spl margariin
- 1/3 tass magustamata taimne piim
- maitse järgi sool ja pipart
Valmistamine
Röstitud baklažaan:
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.
Läätsesesegu:
1. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.
2. Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
3. Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.
Kartulikiht:
1. Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.
Moussaka:
1. Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.
Retseptist jagub kuueks portsuks ning roog valmib 65 minutiga.
Kommentaarid (0)