Toiduuudised

SIIRU-VIIRULINE HEADUS | Mai Maser selgitab: miks sibul nii tervislik on? Ja kuidas seda nutmata koorida? 

Mai Maser, arst, toitumisteadlane ja emeriitdotsent/ajakiri Tiiu, 2. märts 2021 09:43
Värvuse alusel eristatakse kollast, punast ja valget sibulat, maitse alusel kibedaid, poolkibedaid ja magusaid. Kõige enam kasutatakse just kibedaid, mis enamasti on kollased.Foto: Istockphoto

Sibulas leiduvad eeterlikud õlid on küll ülitervislikud, aga ometi ei sobi igaühele. 

Sibulat on kasutatud rahvameditsiinis mädanike raviks, küpsetatud sibulaga tohterdati paiseid ja mädapõletikke. Sibulamahlaga leevendatakse köha ja katarre.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

01.02.2021
Mai Maseri avalik kiri professor Irja Lutsarile | Palun andesta kurjus ja lollused, sest need on maailmas alati olemas!
27.10.2020
SÖÖN END PAREMAKS 7 | Kuidas suhkrutööstus tegi rasvast vaenlase ja inimesed rasvunuks
23.10.2020
VÄÄRTUSLIK KURKUM: hävitab baktereid, kahandab kehakaalu ja leevendab hulga tervisehädasid
18.08.2020
Ettevaatust! Vee joomisega ei tasu liialdada