RosoljeFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
23. veebruar 2021, 07:21

TAIMNE PIDUPÄEVA RETSEPT | Rosolje

Kohe-kohe saabuva Eesti Vabariigi aastapäeva puhul toob Taimne Teisipäev sinuni klassikalise rosolje - mahlane ja maitsev salat, mis sobib peolauale igaks puhuks!

Vaja läheb:

  • 5 väikest peeti
  • 1 kg kartuleid
  • 1 keskmine õun
  • 1 valge sibul
  • 450 g marineeritud kurki
  • 250 g tofut
  • 4 spl magusat sinepit
  • 400 g taimset majoneesi
  • 200 g taimset toidukoort
  • soola maitse järgi

Valmistamine:

1. Keeda eraldi pottides pehmeks koorimata kartulid (20 min) ja koorimata peedid (35 min). Võid kasutada ka pakendatud keedupeete. Kalla vesi ära ja lase peetidel ja kartulitel jahtuda. Võid seda teha ka eelmisel õhtul.

2. Koori peedid ja kartulid ning haki väikesteks kuubikuteks.

3. Haki ka tofu, sibul, õun ja marineeritud kurgid – soovitame kasutada Põltsamaa võileivakurke, mille marinaad annab salatile eriti mõnusa meki.

4. Seejärel sega salatisse sinep, taimne majonees ja taimne koor. Maitsesta salat soolaga. Alati võid lisada juurde ka sinepit ja majoneesi vastavalt maitsele.

5. Lase salatil enne serveerimist mõni tund kuni üleöö seista, et maitsed mõnusalt läbi käiks ja naudi tuttavaid maitseid taimses võtmes!