Maasika-MargitFoto: Manona Paris
Joogid
22. veebruar 2021, 13:56

MAASIKA-MARGIT | Eestipärane versioon maasika-margaritast mekib väga hää!

Maasika-margarita on üks armastatumaid kokteile, millest aga saab vähese vaevaga teha kodumaise versiooni, asendades margarita-retseptis vajaliku apelsininapsu triple sec´i kodumaise tsitruselise ürdilikööri Vana Tallinnaga. Maitse saab sellest veelgi vürtsikam. Soojal ajal võta värkseid maasikaid ja jääd, külmal ajal lihtsalt sügavkülmutatud maasikaid, kas siis enda külmikust või too poest. 

Neljale

Mida vaja

  • 400 gr (terve pakk) jäätunud maasikaid 
  • 2 dl  tekiilat (võib ka veidi enam)
  • 1 dl Vana Tallinnat
  • 1 dl osa apelsinimahla
  • 1 dl laimimahla
  • 1 dl (maitse järgi) heledat siirupit või mett. 

Kuidas teha

Mõõda kõik koostisained mikserkannu. 

Surista läbi, kuni on saavutatud meelepärane konsistents. 

Meki, lisa tekiilat ja likööri, kui soovid.

Pea vaid meeles, et tegu on kangema kraamiga, mis võib tekitada sõltuvust ja mille tarvitamise järel tuleks autoroolist eemale hoida. Lastele ka seda jooki ei tohi pakkuda. 

NB! Alkovabaks versiooniks asenda alkohol mõne vähemagusa kirbe toonikuga.