10 ODAVAT PERELÕUNAT | Retseptid, millega koolivaheajal kogu pere mitu päeva söönuks saab
1. Kui neid teha mitu portsu, on ka tulevateks päevadeks söök olemas. Alati tuleks süüa teha varuga ja siis aegsasti (loe: samal õhtul) külma asetada. Nii kulub mõnel teisel päeval vaaritamisele vähem aega.
2. Pane lapsed kokkama. Lihtsamate toitudega saavad nad kenasti ise hakkama. See aitab neil tegevust leida ja õpetab vajalikke oskusi iseseisvaks eluks. Ära siis väga pahanda, kui nad köögi sassi keeravad. Võta seda pigem kui võimalust õpetada koristamist.
3. Kiirtoidukettide ebatervislikke hitte nagu burgerid, pitsad, friikad ja nagitsad on kodus märksa tervislikum teha. Lisaks on need ka söögilauas kindlad menukid, millega enamasti ei pirtsutata.
Klikka retseptil: Ahjus küpsetatud kala ja krõpsud
Klassikalist inglise tänavatoitu fish&chips on üsna mugav küpsetada ahjus ühel pannil. Nii on see ka vähem rasvasem kui friteerituna. Kala paneerimiseks kasutatud panko on jaapanipärased riivsaiahelbed, mis on meie riivsaiast õhulisem ja muredam materjal. Sarnase struktuuriga paneeringu saab ka kui kõvaks kuivanud saia kombainis peenestada.
Klikka retseptil: Maisijahuga paneeritud kananagitsad
See retsept on praegu Tiktokis väga populaarne, kandes nime: popkorninagitsad, sest maisijahu annab toidule popkornile sarnase meki.
Klikka retseptil: Peedi-porgandi friikad
Lõika porgandid ja peedid u 1 cm läbimõõduga kangideks ja lao ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda õliga ja puista peale veidi soola ja pipart. Sega läbi ja küpseta 200 kraadi juures u 20 minutit, segades ka vahepeal.
Klikka retseptil: Lihtsustatud ahjuburgerid hakkliha ja juustuga
Burgerivalmistamise lihtsustatud meetod võimaldab vähema vaevaga varustada burgeritega 4 inimest. Ahjus küpsenud burgerid tulevad mõnusalt mahlased ja krõbedad. Kasuta valmistamisel väiksemaid burgerikukleid, eriti maitsev tuleb pehmetest brioche burgerikuklitest. Lisaks võib serveerida klassikalist kapsasalatit või jääsalatit, tomateid ja muud värsket kraami ning meelepärast kastet, mida igaüks saab oma maitse järgi lisada.
Klikka retseptil: Panni-Bolognese kartulitega
Tomatiga hakklihakastet oleme harjunud sööma pastaga, aga maitsev on see ka kartuliga. Pealegi valmib kõik koos ühel pannil. Kui lõikad kartulid väiksemateks tükkideks, küpseb see pannil kastmes kiiremini pehmeks. Punemele lisaks sobib siia hästi ka teine Vahemere köögi põhiürt tüümian.
Klikka retseptil: Pelmeenipitsa
Suur plaaditäis maitsvat pelmeenipitsat meelitab sööjaid ligi juba oma mõnusa aroomiga. Kindlasti lase pelmeenidel enne valmistamist sulada.
Klikka retseptil: Banaanimuffinid Nutellaga
Vastupandamatud muffinid säilivad kaane all õhukindlalt hoides värsked ja pehmed mitu head päeva. Lihtne valmistada ka koos lastega.
Klikka retseptil: Šokolaadivahvlid
Pehmed ja paksud šokolaadised vahvlid on tõeline maius. Lisa oma maitse järgi kas tumedat- või piimašokolaadi.
Klikka retseptil: Pontsakad pannkoogid meega
Need on just nagu vanaema tehtud – pehmed ja kohevad, soodaga kergitatud hapupiimapannkoogid. Tainasse sobib nii keefir, hapupiim kui ka hapendatud täispiim.
Klikka retseptil: Mannapuder munakollastega
Munakollastega valmistatud mannapuder jääb sametine ja hõrk. Kui soovid vedelamat putru, lisa mannat pisut vähem.
Kommentaarid (0)