LeivamisuFoto: Mari-Liis Ilover
22. veebruar 2021, 07:40
LEIVA-MISU: rukkileivast Tiramisu ehib vabariigi aastapäeva lauda
Tiramisu fännid saavad rõõmustada – toidublogija Mari-Liis Ilover on loonud sellest armastatud magustoidust eestiliku versiooni. Mustast leivast valmistatud Leiva-misu sobib suurepäraselt vabariigi aastapäeva pidulauda kaunistama.
Kümnele
Armsatest kodumaistest maitsetest pakatav imehea dessert on inspiratsiooni saanud tiramisust. Lao kihiti kohvis ja Vana Tallinnas niisutatud musta leiva viilud, toorjuustu-vahukoorekreem ja mustasõstramoos. Kaunistuseks veel riivitud kamašokolaadi ja pidu võib alata!
Vaja läheb:
- 12 viilu musta leiba (näiteks Eesti Pagari Musta leiba või mistahes muud musta leiba)
Immutamiseks:
- 3 dl kohvi
- 3 sl Vana Tallinnat (või mõnda muud ürdilikööri. Või alkovabaks versiooniks kaneelist õunamoosi)
- 3 sl demerara suhkrut
Kreem:
- 400 g toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 4 sl suhkrut
- 4 dl mustasõstramoosi
Kaunistuseks kamašokolaadi ja kuivatatud rukkilille õielehti
Valmistamine:
- Lõika leivaviiludelt koorikud.
- Sega kokku kohv, liköör ja suhkur.
- Mikserda toorjuust, vahukoor ja suhkur kohevaks kreemiks.
- Kasta pool leivaviiludest ükshaaval kohvisegusse ja lao kõrgemate servadega vormi põhja. Kata poole koguse moosi ja kreemiga. Lao peale teine kiht kohvisegusse kastetud leivaviile. Kata ülejäänud moosi ja kreemiga.
- Riivi kaunistuseks peale kamašokolaadi ja puista kuivatatud rukkilille õielehti.
On hea, kui magustoit saab enne söömist paar tundi külma seista, kuid võib süüa ka kohe.
Toimetajalt: proovi seda retsepti isetehtud rukkileivaga, kohvi asemel kasuta kanget põdrakanepi teed ning likööri asemel vürtsmoosi!
Kommentaarid (0)