Küpsetised

LEIVA-MISU: rukkileivast Tiramisu ehib vabariigi aastapäeva lauda 

Toidutare/Mari-Liis Ilover, 22. veebruar 2021 07:40
LeivamisuFoto: Mari-Liis Ilover
Tiramisu fännid saavad rõõmustada – toidublogija Mari-Liis Ilover on loonud sellest armastatud magustoidust eestiliku versiooni. Mustast leivast valmistatud Leiva-misu sobib suurepäraselt vabariigi aastapäeva pidulauda kaunistama.

Kümnele

Armsatest kodumaistest maitsetest pakatav imehea dessert on inspiratsiooni saanud tiramisust. Lao kihiti kohvis ja Vana Tallinnas niisutatud musta leiva viilud, toorjuustu-vahukoorekreem ja mustasõstramoos. Kaunistuseks veel riivitud kamašokolaadi ja pidu võib alata!

Vaja läheb:

  • 12 viilu musta leiba (näiteks Eesti Pagari Musta leiba või mistahes muud musta leiba)

Immutamiseks:

  • 3 dl kohvi
  • 3 sl Vana Tallinnat (või mõnda muud ürdilikööri. Või alkovabaks versiooniks kaneelist õunamoosi)
  • 3 sl demerara suhkrut

Kreem:

  • 400 g toorjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 4 sl suhkrut
  • 4 dl mustasõstramoosi

Kaunistuseks kamašokolaadi ja kuivatatud rukkilille õielehti

Valmistamine:

  1. Lõika leivaviiludelt koorikud. 
  2. Sega kokku kohv, liköör ja suhkur. 
  3. Mikserda toorjuust, vahukoor ja suhkur kohevaks kreemiks. 
  4. Kasta pool leivaviiludest ükshaaval kohvisegusse ja lao kõrgemate servadega vormi põhja. Kata poole koguse moosi ja kreemiga. Lao peale teine kiht kohvisegusse kastetud leivaviile. Kata ülejäänud moosi ja kreemiga. 
  5. Riivi kaunistuseks peale kamašokolaadi ja puista kuivatatud rukkilille õielehti.

On hea, kui magustoit saab enne söömist paar tundi külma seista, kuid võib süüa ka kohe.

Toimetajalt: proovi seda retsepti isetehtud rukkileivaga, kohvi asemel kasuta kanget põdrakanepi teed ning likööri asemel vürtsmoosi!

Samal teemal

25.04.2020
JUURETISELEIB: miks vahel tuleb leib hapu ja vahel tikub „seepi“ jääma?