Toiduuudised

VABARIIGI AASTAPÄEV: eestlase pidulaud 100 aastat tagasi + neli retsepti  

Kersti Eero, täna 07:10
Nõud Järvamaa muuseumi ja Tiit Kruusmanni kogust.Foto: Stanislav Moškov

„Kasutasin keskklassi linnakodaniku piduliku lõunasöögi menüüd aastast 1928,“ räägib Ajakeskuse Wittenstein torniemand Liilia, kes usub, et küllap samamoodi võis Eestimaal peolaud välja näha sadakond aastat tagasi ka vabariigi aastapäeva puhul. Tänavu koondub eestimaalaste tähelepanu 24. veebruaril Paidele, sestap vaatame ka eestlase söömisharjumusi paidelase pilguga. 

„Ka 100aastaseid autentseid retsepte kasutades maitseb sama toit veidi teisiti kui toona, sest vahepeal on meie köögivilja väga palju aretatud,“ ütleb Paide vallitorni emand. „Kui porgand 15. sajandi lõpupoole meile jõudis, ei olnud ta kindlasti nii magus."

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

23.02.2019
USKUMATU! Paljud trenditoidud olid Eestis juba 200 aastat tagasi olemas