Hapukapsa coleslaw Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
1. märts 2021, 07:52

ARGINE VITAMIINIPOMM | Hapukapsa coleslaw (1)

Coleslaw kui tuntud kapsa-porgandisalat saab veelgi väge ja maitset, kui sellesse panna ka hapukapsast, on see ju hea vitamiiniallikas. Hapukapsas võiks olla pigem vähem hapu ja krõmpsum. Coleslaw on hea lisand prae kõrvale, aga ka sobiv kergeks eelroaks. Kergema salati saab siis, kui panna majoneesi asemel kastmesse head oliiviõli. 

Koostisosad
500 g Hapukapsas
300 g Valge peakapsas
1 tk Suur porgand
1 tk Punane sibul
3 spl Kuivatatud jõhvikad
3 spl Hakitud Kreeka pähklid
KASTE
2 dl Majonees
3 spl Dijoni sinep
1 spl Adžika
1 spl Suhkur
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 tl Õunaäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Nõruta hapukapsas ja tükelda väiksemaks. Lõika peakapsas ribadeks, riivi porgand jämeda riiviga ja haki sibul.

2. Sega kausis hapukapsas, peakapsas, porgand, sibul, jõhvikad ja jämedalt hakitud pähklid.

3. Sega kastmeks majonees, sinep ja adžika. Maitsesta suhkru, sidrunimahla, äädika, soola ja pipraga. Sega salati hulka. Lase 1tund külmkapis maitsestuda.