Küpsetised
24. veebruar 2021, 11:57

HEAD ISU VABARIIGI SÜNNIPÄEVAKS! Kama-vahukoorekook

Kamamaitseline vahukoore-toorjuustutäidisega kook sobib ehtima iga peolauda, aga eriti hästi rahvuslikel tähtpäevadel. Eriti siis, kui on kaunistatud sinakate-mustade marjade ja kuivatatud rukkililledega. Koogi võib valmistada neljakandilisse või 28cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
0.75 dl Suhkur
1 tk Väike muna
3.75 dl Nisujahu
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
TÄIDIS
2 dl Mustsõstramoos
5 tk Želatiinileht
280 g Toorjuust
1 dl Suhkur
4 spl Kamajahu
2 spl Piim
4 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

12 tk

1. Taina valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa muna, jahu ja riivitud sidrunikoor ning sega ühtlaseks tainaks.

2. Rulli tainas küpsetuspaberil ristkülikuks ja tõsta koos küpsetuspaberiga kõrgema äärega ahjuvormi (20x 25 cm).

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 15–20 minutit (helepruuniks).  Võta ahjust ja lase jahtuda.

4. Määri jahtunud põhjale mustsõstramoos.

5. Pane želatiinilehed 10  minutiks külma vette paisuma. Vahusta toorjuust suhkruga, sega hulka kamajahu. Kuumuta piim ja sulata selles želatiinilehed, sega peene nirena toorjuustu hulka.

6. Vahusta koor ja sega toorjuustuga. Tõsta põhjale, silu ja pane 3–4 tunniks külma.

7. Kaunista marjade ja kuivatatud rukkililledega.