KollaažFoto: Salvest
Toiduuudised
16. veebruar 2021, 16:30

LAPSEPÕLVE VASTLASUPP! Vaata nostalgiagaleriid ajast, mil hernesupp maksis 40 kopikat (6)

Nostalgiarännak Salvesti fotoarhiivides viib meid pea poole sajandi jagu ajas tagasi, mille jooksul on muutunud nii hernesupi retsept kui ka pakendi kujundus.

Salvesti esimesed hernesupid jõudsid poelettidele juba 1970. aastal ning kandsid toona nime “Hernesupp singiga”. Hõrgutise eest tuli välja käia 40 kopikat.

Praegu maksab hernesupp poes keskmiselt 2.50 eurot. 

Ilmselt ei ole üllatus, et hernesupp on kõige populaarsem just vastlaperioodil, kuid Salvesti turundus- ja tootearendusjuht Kristel Vilipuu sõnul kuulub see purgisuppide esikümnesse ka ülejäänud aasta vältel. “2020. aastal läks Salvestist teele pool miljonit purki hernesuppi. Muidugi on põhiliseks ajaks just veebruar, kus vaheldumisi kuklitega süüakse ära hernesuppi pea 3 korda enam kui madalhooajal, kuid suppide esikümnesse mahub olenemata hooajast hernesupp igal juhul."

“Aastate jooksul oleme jooksvalt vähendanud kõigis Salvesti suppides soola kogust. Samuti on nostalgilises supis muutunud toorained – oleme kasutanud erinevaid hernesorte, suitsusinke, neid erinevatel viisidel tükeldanud.

Oluline retseptimuudatus jääb aastatesse 2001-2002, mil toote koostisest võeti välja searasv,” toob Salvesti esindaja välja mõned olulisemad muudatused selle traditsioonilise supi elukaarel. Lisaks võib välja tuua, et alates 2012. aastast ei leia hernesupist ühtki lisatud säilitus- või maitseainet.

Täna leiab selle vastlapäevatraditsiooni kolmes erinevas versioonis, kuid tarbijate eriline lemmik on hernesupp suitsuribilihaga.