Hernesupp suitsuse tofugaFoto: Laura Oro
Supiretseptid
6. veebruar 2024, 09:43

Artikkel ilmus esmakordselt 16.02.2021

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maitseküllane hernesupp suitsuse tofuga

Peale pikka liugu kelgumäel soojenda end vastlapäeva puhul selle taimse suitsuse mekiga hernesupiga. Retseptist jagub 5-6 portsuks ning supp valmib 70 minutiga.

Vaja läheb:

Hernesupp

  • 1 suur sibul

  • 3 porgandit

  • 3 küüslaugu küünt

  • 1 tl soola

  • 2 tl sojakastet

  • 0,75 tl musta pipart

  • 1 tl kuivatatud punet

  • 1 tl kuivatatud tüümiani

  • 2 tl suitsupaprikat

  • 450 g kuivatatud poolitatud kollaseid herneid

  • 6 tassi köögiviljapuljongit

  • 6 oksa värsket tüümiani

  • 2 tk loorberilehte

  • 1 spl oliiviõli

Suitsutofu 

  • 250 g kõva tofut

  • 4 spl heledat sojakastet

  • 1 spl riisiäädikat

  • 3 tilka suitsuekstrakti (või 1 spl suitsupaprikat)

  • 2 spl agaavisiirupit

  • 2 spl oliiviõli (1 spl marinaadiks + 1 spl praadimiseks)

Valmistamine:

Hernesupp

1. Prae suures potis hakitud sibul ja porgandid õlis kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).

2. Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta 2 minutit.

3. Sega tüümian, pune, suitsupaprika ning pipar köögiviljadega kokku ja vala potti loputatud herned, loorberileht ning värske tüümian.

4. Lisa segule puljong, lase sel keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et supp vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult 1 tund kuni herned on pehmed.

Suitsutofu

1. Lõika tofublokk 1 cm paksusteks viiludeks ning kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.

2. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks/ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.

3. Prae kuubikud 1 spl õlis krõbedaks ning serveeri supiga.