Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maitseküllane hernesupp suitsuse tofuga 

Taimne Teisipäev, 16. veebruar 2021 07:38
Hernesupp suitsuse tofugaFoto: Laura Oro
Peale pikka liugu kelgumäel soojenda end vastlapäeva puhul selle taimse suitsuse mekiga hernesupiga. Retseptist jagub 5-6 portsuks ning supp valmib 70 minutiga.

Vaja läheb:

Hernesupp

  • 1 suur sibul
  • 3 porgandit
  • 3 küüslaugu küünt
  • 1 tl soola
  • 2 tl sojakastet
  • 0,75 tl musta pipart
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 2 tl suitsupaprikat
  • 450 g kuivatatud poolitatud kollaseid herneid
  • 6 tassi köögiviljapuljongit
  • 6 oksa värsket tüümiani
  • 2 tk loorberilehte
  • 1 spl oliiviõli

Suitsutofu 

  • 250 g kõva tofut
  • 4 spl heledat sojakastet
  • 1 spl riisiäädikat
  • 3 tilka suitsuekstrakti (või 1 spl suitsupaprikat)
  • 2 spl agaavisiirupit
  • 2 spl oliiviõli (1 spl marinaadiks + 1 spl praadimiseks)

Valmistamine:

Hernesupp

1. Prae suures potis hakitud sibul ja porgandid õlis kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).

2. Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta 2 minutit.

4. Lisa segule puljong, lase sel keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et supp vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult 1 tund kuni herned on pehmed.

Suitsutofu

1. Lõika tofublokk 1 cm paksusteks viiludeks ning kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.

2. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks/ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.

3. Prae kuubikud 1 spl õlis krõbedaks ning serveeri supiga.

Samal teemal

09.02.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Karjuse pirukas
02.02.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Suvikõrvitsa-kikerherne pasta
26.01.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Chilli sin carne
19.01.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Seenefalafelid kollase hernega