PÄRIS PATUNE KOOK | Šokolaadikeeks küpsiste ja mandlijahuga
Koostisosad
100 g Tume küpsetusšokolaad
100 g Lady Fingersi või Keelekese küpsised
150 g Toasoe või
1 dl Suhkur
6 tk Muna (suurus M)
4.5 dl Mandlijahu
Sool näpuotsaga
PEALE
150 g Tume šokolaad
0.5 dl Rõõsk koor 35%
Külmkuivatatud marjapuru, rõstitud mandlilaastud, marjad jms
Valmistamine
14-16 tk
1. Tükelda šokolaad potti ja pane nõrgal kuumusel sulama. Purusta küpsised.
2. Vahusta või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Eralda munakollased ja -valged. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased, kuni saad tiheda, veidi veniva massi. Sega hulka sulanud ja veidi jahtunud šokolaad.
3. Lisa segule küpsisepuru ja mandlijahu. Vahusta munavalged näpuotsa soolaga tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades taina hulka. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi (u 30 cm pikk) ning silu pealt tasaseks.
4. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta keeksi 40−45 minutit. Lase keeksil umbes 15 minutit vormis jahtuda, lõika väljakerkinud osa ära − et keeks seisaks kandikul sirgelt − ja kummuta restile jahtuma.
5. Kui keeks on täiesti maha jahtunud, valmista glasuur: tükelda šokolaad ja sulata kuumas vahukoores, sega läbi. Määri ühtlase kihina keeksile, tõmmates spaatliga meelepäraseid mustreid. Puista peale mandlilaaste, marjapuru või marju.
Kommentaarid (0)