Salati retseptid

KIIRE ARGINE EINE | Soe bataadisalat  

Pille Enden, 15. veebruar 2021 08:31
Soe bataadisalat Foto: Jaan Heinmaa
Bataadisalati valmistamine on üsna kiire ja lihtne, salat ise on aga kerge ning toitev. Ahjus koos seente ja sibulaga röstitud bataat saab maitse meest ja sinepist. Soovi korral võib salati serveerimisel lisada ka spinati- või rukolalehti, mis annavad kevadiselt värske noodi. Salat maitseb hästi nii ahju- kui toasoojana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Suur bataat (kokku u 800g)
1 tk Punane sibul
200 g Pruunid šampinjonid
2 spl Oliiviõli
1 dl Kuivatatud jõhvikad
150 g Feta juust
0.5 dl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
Soovi korral rukola- või spinatilehed
KASTE
2 spl Õunaäädikas
1 spl Dijoni sinep
1 spl Mesi
0.5 tl Jahvatatud köömned
0.25 tl Jahvatatud paprika
0.5 dl Oliiviõli

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

2. Koori bataadid ja lõika 1,5-2 cm kuubikuteks. Koor sibul, lõika pooleks ja siis õhukesteks viiludeks. Poolita suuremad seened.

3. Sega bataadikuubikud, sibulaviilud ja seened õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Pane ühekordse kihina ahjuplaadile. Küpseta umbes 20 minutit, või kuni bataadikuubikud on pehmed. Lase 5 minutit plaadil jahtuda ja tõsta kaussi.

4. Sega kastmeks äädikas, sinep, mesi ja vürtsid, klopi hulka õli. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Sega salati hulka kaste, jõhvikad, tükeldatud feta juust ja hakitud petersell ning soovi korral ka rukola-või spinatilehed. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.