Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
800 g Lamba- või sealiha
3 spl Õli
1 tk Suur sibul
6 tk Küüslauguküüs
2 spl Paprikapulber
0.5 tl Tšillihelbed
800 g Konserveeritud tükeldatud tomatid
1.2 l Kanapuljong
2 dl Pikateraline riis
600 g Punane kapsas
2 dl Hakitud petersellilehed
Sool
Must pipar
Suhkur näpuotsaga
Valmistamine
1. Lõika liha 2 cm kuubikuteks. Kuumuta 2 sl õli haudepoti põhjas. Maitsesta lihakuubikud soola ja pipraga, pruunista poti põhjas mitmes jaos ning tõsta kõrvale.
2. Kalla potti 1 sl õli ja hauta selles hakitud sibulat 3-4 minutit või kuni see hakkab pehmenema. Lisa viilutatud küüslauk, paprika ja tšillihelbed ning kuumuta 1 minut.
3. Pane potti tükeldatud tomatid koos 8 dl puljongiga. Tõsta potti tagasi pruunistatud liha ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta kuni liha on pehme, umbes 35-40 minutit.
4. Lisa pestud riis, hakitud kapsas ja ülejäänud puljong. Kuumuta keemiseni ja alanda kuumust. Hauta kuni riis on pehme, 18-20 minutit.
5. Sega hulka hakitud petersell ning timmi maitse soola, pipra, suhkru ja paprikaga sobivaks.
Kommentaarid (0)