Lambaliha retseptid
3. märts 2021, 07:31

Lambalihahautis punase kapsa ja riisiga

Tummine hautis sisaldab liha, riisi, kapsast ja tomateid, leib-sai või värske salat kõrvale ja rohkem polegi vaja. Ülesoojendamine mõjub sellele roale hästi ja liidab maitsed veelgi paremini kokku. Lambaliha annab hautises oma huvitava nüansi, aga roog maitseb hästi ka sealihaga valmistatuna.  Punasel kapsal on roale maitse andjana samuti oluline roll, kuid hautise võib ka valge peakapsaga teha. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Lamba- või sealiha
3 spl Õli
1 tk Suur sibul
6 tk Küüslauguküüs
2 spl Paprikapulber
0.5 tl Tšillihelbed
800 g Konserveeritud tükeldatud tomatid
1.2 l Kanapuljong
2 dl Pikateraline riis
600 g Punane kapsas
2 dl Hakitud petersellilehed
Sool
Must pipar
Suhkur näpuotsaga

Valmistamine

1. Lõika liha 2 cm kuubikuteks. Kuumuta 2 sl õli haudepoti põhjas. Maitsesta lihakuubikud soola ja pipraga, pruunista poti põhjas mitmes jaos ning tõsta kõrvale.

2. Kalla potti 1 sl õli ja hauta selles hakitud sibulat 3-4 minutit või kuni see hakkab pehmenema. Lisa viilutatud küüslauk, paprika ja tšillihelbed ning kuumuta 1 minut.

3. Pane potti tükeldatud tomatid koos 8 dl puljongiga. Tõsta potti tagasi pruunistatud liha ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta kuni liha on pehme, umbes 35-40 minutit.

4. Lisa pestud riis, hakitud kapsas ja ülejäänud puljong. Kuumuta keemiseni ja alanda kuumust. Hauta kuni riis on pehme, 18-20 minutit.

5. Sega hulka hakitud petersell ning timmi maitse soola, pipra, suhkru ja paprikaga sobivaks.