Kaalikakangid sinepi ja juustuga Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
19. veebruar 2021, 07:12

MÕNUS SUUPISTE | Kaalikakangid sinepi ja juustuga

Kaalikas on meil ilmselgelt alakasutatud juurvili. Ometi on temas rohkelt C-vitamiini isegi veel kevadel ja see säilib ka kuumtöötlemisel. Meest ja sinepist maitset saanud kaalikakangid võivad positiivselt üllatada ka selle juurika mittesööjat. Kangid sobivad nii lisandiks kui suupisteks. Kes mee vängust pelgab, võib selle asemel maitseks panna agaavi- või vahtra- või mõnd muud naturaalset siirupit. 

Koostisosad
800 g Kaalikas
1 spl Mesi
1 spl Teraline sinep
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 dl Riivitud parmesani juust

Valmistamine

1. Koori kaalikad ja lõika neljaks sektoriks. Lõika need pikuti viiludeks ja viilud 1-1,5 cm kangideks.

2. Keeda kange soolakas vees 5-6 minutit, et need veidi pehmeneksid.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kurna kaalikakangid ja pane ühekordse kihina ahjuplaadile. Nirista peale õli, puista soola ja pipart ning sega läbi. Küpseta 20 minutit. Pööra ümber ja küpseta veel 20 minutit,

4. Sega mesi ja sinep omavahel, nirista kaalikangidele ja sega läbi, puista peale riivjuust. Küpseta veel 10 minutit kuni juust on pruunistunud. Serveeri lisandina või koos meelepärase dipikastmega suupisteks.