Toiduuudised

VASTLAMAIUSE MINEVIK: etnoloog selgitab, kuidas kuumadest rullidest said vahukoorega kuklid 

Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur, etnoloog Anu Kannike , 13. veebruar 2021 09:23
Anu Kannike Foto: Erki Pärnaku

Saksamaal ja Põhja-Euroopas olid juba alates hiliskeskajast vastlamaiusena tuntud nn kuumad rullid (saksa keeles – Heisswecke, rootsi keeles – hetvägg) – ümmargused saiakesed, mida samuti söödi soojalt kuuma piimaga.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

16.02.2021
ÕHTULEHE TEST | ROHKEM KOORT JA VÄHEM SAIA: millised vastlakuklid on parimad?
15.02.2021
NÄDALAMENÜÜ | 15.–21. veebruar: hõissa vastlanädalale koos traditsiooniliste toitudega!
14.02.2021
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Maailma parima vastlakukli retsept
26.02.2020
VASTLAKUKLITE HINNALIUG: klientide isu ei riku ka kümnekordne juurdehindlus!