Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 15.–21. veebruar: hõissa vastlanädalale koos traditsiooniliste toitudega! 

Jane Maastik, toitumisnõustaja, 15. veebruar 2021 07:10
HernesuppFoto: TIINA KÕRTSINI

Kaunviljadest valmistatud road tuletavad end meelde tavaliselt vastlapäeva ajal, mil toidulaualt ei tohi lisaks vastlakuklitele puududa traditsiooniline hernesupp. Eestis on herneid kasvatatud ja neid toidulaual auväärsel kohal hoitud juba sajandeid.  Kes peab hernetoitudest lugu, peab kindlasti proovima vastlapäevanädala menüüd. Kaunviljad, sh herned, on tervislikud ja maitsvad ning toitumissoovituste järgi peaks neid tarbima 3-4 korda nädalas.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

13.02.2021
VASTLAMAIUSE MINEVIK: etnoloog selgitab, kuidas kuumadest rullidest said vahukoorega kuklid
10.02.2021
NÄDALAMENÜÜ | 8.–14. veebruar: väge täis supertoidud, mis aitavad vastu pidada
03.02.2021
NÄDALAMENÜÜ | 1.–7. veebruar: kes soovib mõnest lisakilost lahti saada?
27.01.2021
NÄDALAMENÜÜ | 25.–31. jaanuar: idandid maitsevad hästi ja toovad tervise toidulauale