Kalatoitude retseptid

VANA ARMASTATUD ROOG | Heeringasalat 

Tiina Lebane, 11. veebruar 2021 06:52
HeeringasalatFoto: Jaan Heinmaa
Heeringasalat on niivõrd universaalne, et sobib nii argisemaks roaks kui ka pidulauale, nii kuuma kartuliga kui ka hea rukkileivaga. Salati põhimassi võid juba eelmisel päeval kokku segada ja nii jääb enne söömist üle vaid viimased viilud kenasti kuhjale peale tõsta.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Muna
6 tk Marineeritud kurk
2 tk Keskmine punane sibul
300 g Kodujuust
150 g Maitsestamata Kreeka jogurt
2 tk Väike punapõskne õun
3 spl Mahe sinep
Sool
Must pipar
400 g Õrnsoola heeringafilee (õlita)
Värske till

Valmistamine

1. Keeda munad kõvaks, mitte rohkem kui 8–9 minutit, et munakollased veel õrnalt pehmed oleksid.

2. Haki 2 muna, 3 marineeritud kurki ja 1 sibul võimalikult väikesteks tükkideks ning sega kokku kodujuustu ja paksu Kreeka jogurtiga. Lõika üks õun sektoriteks (ära koori) ja viiluta õhukeselt, lisa segule. Maitsesta segu sinepi, soola ja pipraga.

3. Lõika heeringafileed sentimeetri laiusteks tükkideks ja lisa pool kogusest salatisse. Haki till (jäta natuke kaunistamiseks) ja lisa ka see. Tõsta salat sobiva suurusega kaussi ja kui ei söö kohe, siis tõsta kaetult külmkappi.

4. Enne serveerimist lõika peale ülejäänud koostisained: lõika munad pooleks või sektoriteks, viiluta kurgid ja sibul, lõika koorega õun õhukesteks viiludeks ning tõsta koos järelejäänud heeringatükkidega salatile. Kaunista tilliokstega.