Taimetoidu retseptid

VALMISTUME VASTLATEKS | Herned marinaadis 

Tiina Lebane, 12. veebruar 2021 08:07
Herned marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Vahelduseks hernesupile või sellele lisaks valmista vastlateks marineeritud herned. Kuum magushapukas marinaad muudab küll rõõmsa erkrohelise tuhmimaks, aga värske maitse jääb alles. Väga hea amps mistahes põhiroa kõrvale, otse purgist söömisest rääkimata!

Koostisosad
450 g Kooritud (külmutatud) herned
3 tk Šalottsibul (u 50g)
1 pott Petersell
MARINAAD
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Valge veiniäädikas
2 dl Vesi
1 tl Peensool

Valmistamine

umbes 1 liiter

1. Tõsta sügavkülmast võetud herned kaussi ja vala peale külma vett, et herned saaksid aeglaselt sulada.

2. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Haki petersell juurde. Mõõda marinaadiained potti, lase keema tõusta ja keeda segades vaid seni, kuni suhkur ja sool on lahustunud.

3. Nõruta sulanud herned sõelal ja tõsta purki sibula-peterselli juurde, vala kuum marinaad peale ja kata purk kaane või taldrikuga. Lase maha jahtuda ja tõsta vähemalt üheks päevaks külmkappi maitsestuma.