AvokaadoampsudFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
9. veebruar 2021, 08:31

HOOAEG ON KÄES! Avokaadoampsud

Aasta esimestel kuudel, kui meie kauplustes müüdavad avokaadod on oma parimas vormis, valmista seda lihtsat luksust kasvõi iga päev. Küpse avokaado tunned ära sellest, et kinnituse jätkuks olev pruun korgike tuleb lihtsasti lahti ja vilja kitsam ots on pehme. Avokaadosõber juba teab, et hooajal piisab avokaadole „küpsemiseks“ ka vaid paarist päevast toasoojas. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
70 g Maitsestamata toorjuust (mädarõika, ürdi, tšilli vm)
70 g Kuumsuitsulõhe
3 spl Hakitud murulauk
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Roseepipraterad
1 tk Suur küps avokaado

Valmistamine

1. Lisa toorjuustule kahvliga segades kuumsuitsulõhe, 2 sl hakitud murulauku ja veidi sidrunimahla. Maitsesta segu vähese soola ja sõrmedega puruks muljutud roseepipraga.

2. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja kaabi suure lusikaga viljaliha välja nii, et see terveks jääb. Pigista igast küljest sidrunimahlaga üle. Nii saad maitsele värskust ja ka avokaado roheline värv jääb säravaks.

3. Jaga lõhe-toorjuustukreem avokaadopoolikutesse, puista peale ülejäänud murulauk ja naudi kohe.