NÄDALA KOOK | Matcha kook toorjuustukreemiga
Koostisosad
200 g Pehme või
2 dl Suhkur
3 tk Suur muna
2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Maisitärklis
2 spl Matcha pulber
Õli vormi määrimiseks
TOORJUUSTUKREEM
180 g Maitsestamata toorjuust
1.25 dl Suhkur
Sool näpuotsaga
4 dl Rõõsk koor 35%
425 g Konserveeritud mango
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
KAUNISTUSEKS
2 spl Tuhksuhkur
1 tl Macha pulber
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 22-23 cm lahtikäiv koogivormi õliga ja kata põhi küpsetuspaberiga.
2. Vahusta või suhkruga. Eralda munakollased ja – valged. Lisa munakollased võile ja mikserda ühtlaseks.
3. Sega jahu, küpsetuspulber, tärklis ja matcha pulber. Sega jahusegu vähehaaval võivahu hulka. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Sega esmalt ¼ vahust tainasse ja kui segu on ühtlane, siis ülejäänu. Tõsta tainas vormi ja küpseta 40-45 minutit või kuni tikk väljub puhtana. Lase jahtuda.
4. Vahepeal valmista kreem: mikserda toorjuust, suhkur ja sool kohevaks. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks, lisa vähehaaval toorjuustule ja vahusta tugevaks vahuks.
Püreeri nõrutatud mangod, sega hulka sidrunimahl.
5. Lõika koogipõhi horisontaalselt kaheks. Pane 1 põhi serveerimisalusele, määri peale mangopüree ja pool kreemist. Aseta peale teine põhja pool ja määri ülejäänud kreem.
Sega matcha ja tuhksuhkur ning sõelu koogile. Lase vähemalt 2 tundi enne serveerimist jahedas seista.
Kommentaarid (0)