Matcha kook toorjuustukreemiga Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. veebruar 2021, 09:11

NÄDALA KOOK | Matcha kook toorjuustukreemiga

Roheline kook on saanud oma värvuse matcha´st, Jaapani rohelise tee pulbrist. Matcha annab koogile teele omase maitsenüansi ja ka oma tervislikud omadused. Pehme koogi vahel on toorjuustukreem ja maitset annab mangopüree. 

Koostisosad
200 g Pehme või
2 dl Suhkur
3 tk Suur muna
2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Maisitärklis
2 spl Matcha pulber
Õli vormi määrimiseks
TOORJUUSTUKREEM
180 g Maitsestamata toorjuust
1.25 dl Suhkur
Sool näpuotsaga
4 dl Rõõsk koor 35%
425 g Konserveeritud mango
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
KAUNISTUSEKS
2 spl Tuhksuhkur
1 tl Macha pulber

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 22-23 cm lahtikäiv koogivormi õliga ja kata põhi küpsetuspaberiga.

2. Vahusta või suhkruga. Eralda munakollased ja – valged. Lisa munakollased võile ja mikserda ühtlaseks.

3. Sega jahu, küpsetuspulber, tärklis ja matcha pulber. Sega jahusegu vähehaaval võivahu hulka. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Sega esmalt ¼ vahust tainasse ja kui segu on ühtlane, siis ülejäänu. Tõsta tainas vormi ja küpseta 40-45 minutit või kuni tikk väljub puhtana. Lase jahtuda.

4. Vahepeal valmista kreem: mikserda toorjuust, suhkur ja sool kohevaks. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks, lisa vähehaaval toorjuustule ja vahusta tugevaks vahuks.

Püreeri nõrutatud mangod, sega hulka sidrunimahl.

5. Lõika koogipõhi horisontaalselt kaheks. Pane 1 põhi serveerimisalusele, määri peale mangopüree ja pool kreemist. Aseta peale teine põhja pool ja määri ülejäänud kreem.

Sega matcha ja tuhksuhkur ning sõelu koogile. Lase vähemalt 2 tundi enne serveerimist jahedas seista.