Paprikane oasupp Foto: Jaan Heinmaa
Supiretseptid
10. veebruar 2021, 07:01

TÕELINE MAITSEPOMM | Paprikane oasupp

Oasupi tegemist alusta eelmisel päeval sellest, et paned oad külma vee sisse likku. Leotatud ja keedetud ubadest valmib kindlasti maitsvam supp kui konservubadest. Maitset annab siin nii värske paprika kui ka paprikapulber ja mida julgemalt viimast lisad, seda vahvama supi saad. Hea on, kui ka sisse lõigatud vorstid on tugevamalt maitsestatud, sest üks külma aja toitev oasupp peabki olema tõeline maitse- ja aroomipomm. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
90 minutit

Koostisosad
250 g Kuivatatud valged oad (silmoad vms)
Sool
2 tk Keskmine sibul
2 tk Suur küüslauguküüs
1 tk Punane tšilli
1 tk Kollane paprika
Õli praadimiseks
4 spl Tomatipasta (ürtidega)
1.5 spl Paprikapulber
Purustatud must pipar
Suhkur
Sool
2 tk Loorberileht
1 tl Kuivatatud tüümian
250 g Vürtsikad vorstikesed
Värske tüümian serveerimiseks

Valmistamine

1. Pane oad eelmisel õhtul külma vee sisse likku (järgi juhendit pakil).

2. Loputa ja nõruta oad ja pane 1 liitri külma veega keema, lisa ka 1 tl soola. Kui vesi on keema tõusnud, siis keeda ube keskmisel kuumusel tund aega.

3. Puhasta sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks. Lõika tšilli pikuti pooleks, eemalda seemned ja lõika kaun peenikesteks ribadeks. Lõika paprika sektoriteks, puhasta seemed välja ja lõika sektorid õhukesteks viiludeks.

4. Kuumuta poti põhjas õlis sibulat, küüslauku ja tšillit segades mõned minutid. Lisa tomatipasta ja paprikapulber ning kuumuta minuti jagu. Lisa 3 dl vett, sega läbi ja keera kuumus kinni. Jäta soojale pliidiplaadile ootama.

5. Kui oad on tund aega keenud, siis lisa teisest potist köögiviljasegu, paprikatükid, loorber ja kuivatatud tüümian ning maitsesta pipra, suhkru ja soolaga. Keeda rahulikul tulel 15 minutit.

6. Lõika vorstid meelepärasteks tükkideks või viiludeks, lisa supile ja lase veel 10 minutit podiseda.

Serveerimisel puista peale värsket tüümiani.