Lihatoidu retseptid

TERVE PERE LEMMIK | Panni-Bolognese kartulitega 

Tiina Lebane, 3. veebruar 2021 07:29
Panni-Bolognese kartulitegaFoto: Jaan Heinmaa
Tomatiga hakklihakastet oleme harjunud sööma pastaga, aga maitsev on see ka kartuliga. Pealegi valmib kõik koos ühel pannil. Kui lõikad kartulid väiksemateks tükkideks, küpseb see pannil kastmes kiiremini pehmeks. Punemele lisaks sobib siia hästi ka teine Vahemere köögi põhiürt tüümian. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Roheline paprika
700 g Kartulid
3 spl Õli
1 tk Sibul
1 tk Suur küüslauguküüs
500 g Kodune hakkliha
2 spl Tomatipasta
Sool
Must pipar
Suhkur
1 prk Kooritud tomatid omas mahlas (1 l)
1 tl Kuivatatud pune
Värske dürdid

Valmistamine

1. Lõika paprika 8 sektoriks, puhasta seemnetest ja lõika sektorid umbes 1 cm laiusteks ribadeks.

2. Koori kartulid ja lõika suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õlis paprika- ja kartulitükke 5−6 minutit, tõsta pannilt ära ja sega hulka 1 tl soola.

3. Koori ja haki sibul ja küüslauk ning prae pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi. Lisa tomatipasta ning maitsesta segu soola ja pipraga. Tõsta terved tomatud purgist lusikaga välja, lõika 2−3 suuremaks tükiks ja lisa koos 2 dl tomatimahlaga pannile hakkliha juurde. Vala pannile tagasi ka kartuli- ja paprikatükid, lisa pune ja sega läbi.

4. Lase roal kaane all valmida 15−20 minutit või kuni kartul on pehme. Kui soovid vedelamat pannirooga, lisa tomatimahla juurde. Proovi maitset ja kui vaja, lisa veel soola, pipart ja suhkrut.

Serveerimisel puista peale rohkelt värskeid ürte.