PARAJALT TOITEV | Rooskapsapirukas balsamico-sibulatega
Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Nisujahu
75 g Või
0.5 tl Sool
1 tk Muna
TÄIDIS
400 g Rooskapsad
5 tk Väike punane sibul
2 spl Õli
2 tl Suhkur
3 spl Punane palsamiäädikas
3 tk Muna
1.5 dl Rõõsk koor 35%
150 g Maitsestamata jogurt
Jahvatatud muskaatpähkel maitse järgi
Valmistamine
2 tk
1. Mõõda tainaained kaussi, haki puruseks seguks ja vormi käte abiga tainaks. Määri 26 cm läbimõõduga pirukavorm seest võiga ning suru tainas vormi põhja ja servadele. Tõsta 30 minutiks külmkappi.
2. Pese rooskapsad, eemalda välimised vigastatud lehed ja lõika suuremad pooleks. Pane keema vähese külma veega, kuhu oled lisanud 0,5 tl soola. Keeda 8−10 minutit, vala sõelale nõrguma.
3. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Kuumuta pannil õlis paar minutit, lisa suhkur ja palsamiäädikas ning kuumuta veel 5 minutit, sega aeg-ajalt. Puista peale veidi musta pipart, tõsta pliidilt ära.
4. Klopi munad vahukoore ja jogurtiga lahti, maitsesta segu soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga.
5. Vala segu vormi tainale ning jaga rooskapsad ja sibulasektorid peale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Kommentaarid (0)