Veiseliha retseptid
6. veebruar 2021, 09:06

Porru ja idudega täidetud veiseliharullid

Idud annavad veiseliharullidele kergelt pähklise meki, tšillikaste lisab vürtsi ja porru mahlasust. Lisandiks keeda riisi või kartuliputru, mõlemale sobib hulka lisada võis pehmeks praetud porruviilusid, nii saad terve porru ära kasutada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 15 minutit

Koostisosad
0.5 kg Veisevälisfilee
Sool
Must pipar
1 tk Keskmine porru
4 spl Magusvürtsikas tšillikaste
0.5 krp Lutserni- või muud idud
2 spl Õli
3 dl Vesi

Valmistamine

1. Lõika välisfilee ristipidi 4 võrdseks viiluks. Töötle lihahaamriga mõlemalt poolt vasardades pehmemaks ja õhemaks. Puista peale veidi soola ja pipart ning jäta ootele.

2. Koori porru 6−7 välimist lehekihti lahti, loputa liiv välja ja lõika lehed pooleks. Blanšeeri umbes 2 minutit soolaga maitsestatud vees, tõsta sõlelale nõrguma.

3. Määri igale lihaviilule supiluskatäis tšillikastet, tõsta peale mõned porrulehed ja punt idusid ning keera tugevasti rulli. Kinnita rull lihanööriga.

4. Kuumuta pannil õli ja prae liharullid kõrgel kuumusel igast küljest läbi. Alanda kuumust, vala pannile vesi ja moori liharulle kaane all 45−50 minutit.

5. Vahepeal jõuad lisandiks valmistada näiteks kartulipudru, mille hulka sega järelejäänud porruribad, mille oled või sees pehmeks praadinud.