Toiduuudised

HAKKAME SÄTTIMA: lipuvärvides kalatrühvlid eelroaks 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 21. veebruar 2021 09:45
Kaunid sinimustvalged trühvlid sobivad koos kreekeritega imehästi nii eelroaks kui ka pidulikule suupistelauale.Foto: Kristi Rebane
Kaunid sinimustvalged trühvlid sobivad koos kreekeritega imehästi nii eelroaks kui ka pidulikule suupistelauale. Rukkililleõisi leiad (mahe)poest taimeteede osakonnast, mooniseemnete asemel võid kasutada ka pannil võis röstitud rukkileivapuru.

Vaja läheb (30 trühvlit):

Kilutrühvlid:

  • 1 muna
  • 8 kilufileed (50 g)
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 2−3 rohelise sibula vart
  • 1 sl hapukoort
  • 2 sl riivleiba
  • 5 sl kuivatatud rukkililleõisi

Suitsulõhetrühvlid:

  • 100 g suitsulõhet või -forelli
  • 10 cm jupp värsket kurki
  • veerandi sidruni riivitud koor
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 tl terasinepit
  • pipart
  • 5 sl seesamiseemneid

Kalamarjatrühvlid:

  • 1 väike punane sibul
  • 50 g forellimarja
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 sl hakitud tilli
  • 1 sl hapukoort
  • soola
  • 5 sl mooniseemneid

Valmista kilutrühvleid nii:

1. Keeda muna ja jahuta.

2. Haki kilufileed, suru muna kahvliga peeneks ja sega need toorjuustuga. Lisa ka hakitud roheline sibul, hapukoor ja riivleib.

3. Vormi segust 10 pallikest, kaunista need rukkililleõitega ja hoia serveerimiseni külmkapis.

Valmista lõhetrühvleid nii:

1. Haki kala peenelt. Riivi kurk ja pigista kurgimass käte vahel kuivemaks.

2. Sega kala kurgi, sidrunikoore ja toorjuustuga, maitsesta sinepi ja pipraga.

3. Vormi segust 10 pallikest, veereta neid seesamiseemnetes ja hoia serveerimiseni külmkapis.

Valmista kalamarjatrühvleid nii:

1. Koori ja riivi peene riiviga sibul.

2. Sega kalamari toorjuustu, tilli, hapukoore ja sibulaga ühtlaseks. Maitsesta soolaga.

3. Vormi segust 10 pallikest, veereta neid mooniseemnetes ja hoia serveerimiseni külmkapis.

Trühvlid valmivad 25 minutiga!

Võta külla kaasa!

Trühvleid on kerge külla minnes ka kaasa võtta. Tähtis on laduda pallikesed väikesesse karpi tihedalt üksteise kõrvale, et need liigselt ringi ei rapuks.

Isamaaline näidismenüü

Mõeldes vabariigi aastapäeva peale, pakume üht isamaalises võtmes näidismenüüd. Selle pidupäevalaua kõik road on transpordikindlad.

  • Suupisted: sinimustvalged toorjuustuga kalatrühvlid, kõrvale näkileivad või kreekerid.
  • Külmlaud: värske salat pirni, vutimunade ja vürtsikiluga, peedi-rukolasalat röstitud päevalilleseemnete ja kodumaise kitsejuustuga. Kaasa võttes tuleb meelepärane kaste eraldi purgikesse panna ja enne serveerimist salatiga läbi segada.
  • Pearoog: mulgipuder, tüümianiga röstitud ahjujuurikad, pikalt õunamahlas haudunud seakael, mis on viimase krõbeda lihvi saanud ahjus grillrežiimil.
  • Magustoit: kuivatatud jõhvikate ja sarapuupähklitega kirju koer, kus osa võist asenda tumeda šokolaadiga.
  • Jook: Mulliveega lahjendatud õunamahl.

Samal teemal

17.02.2021
Rahvuslik meisterdus aastapäevaks: muhedad räimetaldrikud
13.02.2021
Sõpradega jagatud kokkamisrõõm: 3 soovitust, et vaaritamine poleks ainult võõrustaja kanda
12.02.2021
Bioloog äritses „teadustöö“ eesmärgil kalli kalamarjaga
10.02.2021
PARAAD JÄÄB ÄRA! Vabariigi aastapäeva tähistatakse koroonaajal hoopis teistmoodi