TAIMSE TOIDU AUSTAJALE: isetehtud munavaba majoneesikastmega kartulisalat
Vaja läheb (kuuele):
- 400 g kartulit
- 2−3 keskmist porgandit
- 1 sibul
- 300 g konservherneid
- 3 hapukurki
- pool pikka kurki
Veganimajoneesiga salatikaste:
- 1¼ dl sojajooki
- 2 dl mahedamaitselist rapsiõli
- 2 sl sidrunimahla
- 0,5 tl soola
- 1 dl maitsestamata jogurti taimset alternatiivi sojast
- paar supilusikatäit hapukurgivedelikku
- soola-pipart
Valmista salatit nii:
1. Koori kartulid ja porgandid ning keeda pehmeks. Nõruta ja jäta jahtuma.
2. Koori ja haki sibul, nõruta konservherned ning haki kurgid.
3. Haki jahtunud kartulid ja porgandid ning sega kurkide, sibula ja hernestega.
4. Veganimajoneesi tegemiseks mõõda kõrgesse topsi toatemperatuuril sojajook, õli, sidrunimahl ja sool ning surista saumikseriga, kuni segu tiheneb. Kui soovid veelgi paksema tekstuuriga kastet, nirista blenderdamise käigus topsi veel kuni 0,5 dl õli, kuni saad soovitud tulemuse.
5. Salatikastmeks sega majoneesi hulka taimne jogurtialternatiiv ja mõni supilusikatäis hapukurgivedelikku. Maitsesta kastet soola ja pipraga. Sega kaste salatiga läbi, kata kauss ja tõsta serveerimiseni külmkappi maitsestuma.
Salat valmib 45 minutiga + jahtumise aeg!
Tee, kuidas soovid!
Kui on üks toit, mille koostise üle eestlased võivad lõputult vaielda, on see ilmselt kartulisalat. Igas peres valmistatakse seda oma traditsioonilise parima retsepti järgi, millest kõrvalekaldumine ei tule kõne allagi. Vastavalt oma lemmikretseptile võid salatist sibula või porgandi ka välja jätta ning lisada näiteks värsket õuna.
Kommentaarid (0)